Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Prishtina-E

[Prishtina-E] Leter Falenderimi

Uk Lushi ulushi2 at msn.com
Fri Mar 8 11:48:22 EST 2002


Shoqata Atlantiku-Atlantic Association Inc.
2322 Arthur Avenue, Suite 2, Bronx, NY 10458
Phone/Fax: (718) 563-7080


6 Mars 2002
New York, SHBA

Me rastin e percjelljes madheshtore dhe ceremonise mortore te nderimit te 
eshtrave te vellezerve Bytyci ne Prishtine (27-28 shkurt 2002) dhe New York 
(1-4 mars 2002) Shoqata Atlantiku- Atlantic Association u dergon kete leter 
falenderimi:

Departmentit te Shtetit te SHBA-ve,

Ambasades Amerikane ne Prishtine,

Shtabit Suprem te Ushtrise se Kosoves (TMK-se),

Redaksive te mjeteve te informimit ne gjuhen shqipe ne Kosove, Maqedoni, Mal 
te Zi, Shqiperi dhe Diaspore:


Sigurisht qe nuk ka asnje lloj zevendesimi, vecanerisht per familjen dhe 
ish-bashkluftetaret e tyre nga UCK-ja te tre vellezerve Bytyci- Yllit, 
Agronit dhe Mehmetit per humbjen e tre djemve dhe shokeve te tyre. Dhimbja 
per keputjen e jetes se tyre nga dora kriminele e regjimit te Milosevicit do 
te jete e pergjithmonshme, por te perhershme do te jete edhe respekti dhe 
krenaria.

Pas gati tri vitesh eshtrat e tyre me ne fund prehen te qete ne token e 
SHBA-ve, ne vendin e tyre te lindjes. Tre vellezerit Bytyqi si djem te 
vertete te Kosoves u nisen nga atdheu i tyre SHBA-te qe ne Kosove te 
vendosin idealet amerikane te lirise, demokracise dhe tolerances.

Me rastin e nderimit dhe percjelljes madheshtore te eshtrave te tre 
vellezerve Bytyci, ketyre heronjve te UCK-se ne Prishtine, Shoqata Atlantiku 
falenderon te gjithe qytetaret e Kosoves qe shprehen respekt dhe homazhe per 
vellezerit Bytyci. Falenderimet me te sinqerta dhe me te thella i drejtojme 
mikut te madh te shqiptareve, Ambasadorit William Walker, per perkrahjen e 
familjes Bytyci, si dhe punen dhe kontributin e jashtzakonshem ne ceremonite 
ne Prishtine dhe New York.

Falenderojme Ambasaden Amerikane ne Prishtine dhe posacerisht Ambasadorin 
Amerikan, John K. Menzis, per perkrahjen dhe punen e madhe ne ndricimin dhe 
premtimin per hetimin e rastit me tutje derisa vrasesit e vellezerve Bytyci 
te dalin para drejtesise. Falenderojme Deprtmentin e Shtetit te SHBA-ve per 
punen e madhe dhe perkrahjen gjate gjithe kohes prej kur Gjenerali Wesley 
Clark ne bashkpunim me Ambasaden Amerikane ne Beograd e filloi proceduren 
per identifikimin e trupave te vellezerve Bytyci te gjetur ne nje varreze 
massive ne Serbi.

Falenderimet me mirenjohese per organizimin dhe nderimin e mrekullueshem dhe 
madheshtor te ceremonies ne Prishtine i drejtojme Ushtrise se Kosoves 
(TMK-se), pjestareve te Gardes se TMK-se dhe vecanerisht Shtabit Suprem te 
TMK-se dhe komandantit te Ushtrise se Kosoves- Gjeneral Agim Ceku.

Ne fund, por jo me se pakut, falenderojme per percjelljen e vazhdueshme dhe 
dinjitoze te ceremonise mortore ne Prishtine te gjitha mediat e informimit 
te Kosoves, Maqedonise, Malit te Zi dhe Shqiperise, si stacionet televizive, 
radiot, gazetat ashtu dhe mediumet elektronike ne Internet.

Me rastin e nderimit dhe percjelljes madheshtore te eshtrave te tre 
vellezerve Bytyci, ketyre heronjve te UCK-se, ne New York falenderojme per 
ndarjen e dhimbjes dhe perkushtimin per mirevajtjen e ceromonise Ambasadorin 
William Walker, mikun tone, Kongresmenin Eliot Engel dhe policine e 
distriktit te Yonkersit per percjelljen nderuese te  arkivoleve dhe 
kortezhit.

Falenderojme poashtu te gjite pjestaret e komunitetit shqiptaro-amerikan per 
nderimin qe iu bene eshtrave te vellezerve Bytyci gjate ceremonies funerale 
si dhe me pjesmarrjen masovike gjate varrimit. Falenderojme te gjitha 
shoqatat dhe asociacionet e komunitetit dhe posacerisht Shoqaten “Miqte e 
TMK-se per Amerike dhe Kanada” me seli ne New York per venien ne dispozicion 
te krejt anetarsesie ne informimin dhe organizimin e ceremonise ne Prishtine 
dhe New York.

Ne fund por perseri jo me se pakut falenderojme per prezentimin dhe 
informimin mjetet e informimit ne SHBA, edhe ne gjuhen angleze edhe ne 
gjuhen shqipe, vecanerisht gazeten The New York Times, kanalet televizive, 
CBS, Channel 11, Channel 12, gazeten “Illyria” dhe stacionin televiziv 
Albanian Culture, per te mos harruar te falenderojme me mija individe nga 
mbare bota qe na derguan telegrame ngushellime dhe mbeshteteje dhe 
ish-bashkluftetaret e vellezerve Bytyci nga Batalioni Atlantiku per 
dinjitetin me te cilin qendruan roje nderi dhe me qendrese percollen 
vellezerit Bytyci ne banesen e fundit.

Shoqata Atlantiku-Atlantic Association Inc. me kete rast edhe njehere 
therret autoritet amerikane qe te bejne gjithcka deri sa te identifikohen 
kryesit e krimit ndaj vellezerve Bytyci dhe derisa te vendosen para 
drejtesise.


Kryesia e Shoqates Atlantiku-Atlantic Association Inc._________________________________________________________________
MSN Photos is the easiest way to share and print your photos: 
http://photos.msn.com/support/worldwide.aspxMore information about the Prishtina-E mailing list