Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] Perkthimet ne Diaspore.

Edi Bice ebice at falcon.lhup.edu
Tue Dec 29 14:10:44 EST 1998


              **** Information Technology Forum ****On Tue, 29 Dec 1998, Adrian FORTUZI wrote:

> Gjate ketyre vitesh ne Shqip jane futur shume terma te huaj qe perdoren
> prej perdoruesve dhe ky eshte bere nje fakt i kryer.
> Te mundohesh te zevendesosh keto terma me duket e pamundur dhe diskutimet
> per kete çeshtje i ngjajne atyre mbi "seksin e engjejve".


Besoj qe zevendesimi nuk eshte aspak i pamundur, duke patur parasysh se ne
cfare faze eshte kompjuterizimi i Shqiperise (nuk di shume per Kosoven e
Maqedonine) dhe nqs ka arsye per tu bere (nje fjale e pershtatshme shqipe
ne vend te nje fjale te huaj do preferohej me siguri prej redaktoreve te
teksteve ne shtepite e botimit -- nqs jo atehere kemi me te vertete
pune ;-)


> --
> Pra, shqyptarë çdo fès qi t'jini,
> gegë e toskë, malci e qyteta,
> gjuhën t'uej kurr mos ta lini,
> mos ta lini sa t'jetë jeta,
> por për tê gjithmonë punoni;
> pse, sa t'mbani gjuhën t'uej,
> fisi juej, vendi e zakoni
> kanë me u mbajtë larg kambës s'huej,
> 
> Gjuha shqype - Gjergj Fishta
> 

pikerisht arsyeja per te bere te pamunduren ti zevendesojme fjalet e huaja
ekzistuese me fjale perkatese shqipe, qofte edhe te krijuara! (duhet te
amerikanizohemi ca ne kete drejtim ;-)

edi
More information about the Info-Tech mailing list