Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] Perkthimet ne Diaspore.

Edi Bice ebice at falcon.lhup.edu
Tue Dec 29 04:44:41 EST 1998


              **** Information Technology Forum ****


Tung te gjitheve

Anila thjesht sugjeroi qe ne te lidhemi dhe ti bashkerendojme perpjekjet
me te gjitha grupet e interesuara ne kete shqiperim termash. Jam i sigurte
qe asnjeri prej nesh nuk do te deshironte te merrte vesh pas 1 vit pune se
70% e fjalorit ekzistonte para se te fillonim punen.

Nuk ka rendesi ku ekzistonte: ne Republiken e Shqiperise, Maqedoni,
Kosove, apo diku tjeter. Rendesi ka qe eshte fjalor shqiptar dhe nuk eshte
nevoja te nisim nga zero (a duhet bere rrota e rrumbullaket apo jo)

Ju lutem te gjitheve qe kane mundesi te marrin vesh dicka per ekzistencen
e nje fjalori te tille qe te na sqarojne sa me shpejt qe te jete e mundur.
Personalisht mbaj mend qe nder librat me te pare te informatikes ne shqip
ishin ca libra te botuar ne Slloveni (Ljubjana).

Meqe ra fjala, ve re qe shpesh here kemi nevoje per adresa, numra
telefonash etj. per zyrtare, institucione, persona te thjeshte etj.
Propozoj te ngrejme nje baze te dhenash (hmm ... si perkthehet 'yellow
pages' ne shqip?) se ka per ta rritur produktivitetin e secilit prej nesh
ne cfaredo ndermarrje tone.

Keto ditet e fundit me 'rane kembet neper internet' per te gjetur
informacione per ekonomine dhe biznesin shqiptar qe s'gjenden gjekundi. E
pikerisht do te benin shume pune adresat e tel. e zyrtareve perkates ne
Shqiperi qe i mbajne statistikat e raportet ne sirtaret e zyrave. He po
fjala eshte per te ngritur nje faqe ne internet per biznesin dhe ekonomine
shqiptare se mesa vura re une ato pak gjera qe jane ne internet jane te
shperndara qoshe me qoshe. 

Kushdo qe ka deshire te bashkepunoje eshte i mirepritur. 

shendet
edi
More information about the Info-Tech mailing list