Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] Fjalori eshte GATI!

Xhemil Meco vlora at isdnet.net
Fri Dec 25 18:45:16 EST 1998


       **** Information Technology Forum ****
Mirembrema,

Sapo perfundova nje program qe mund ta perdorim per te mbajtur shenim
termat qe diskutojme dhe perkethimet e tyre. Ky program i mban termat ne
nje baze te dhenash 'Mysql' qe thuhet se eshte e shpejte dhe qe ka nje
kapacitet te madh.

I. Hyrje

 Ky program per momentin mund te perdoret vetem nepermjet e-mail-it, por
me vone mund t'i shtohen edhe nderfaqe (interface) web etj.
 Pervec ruajtjes se termave, ky program ka edhe nje mekanizem votimi per
termat qe diskutohen. Mendoj se kjo ka rendesi, sepse fundi i diskutimeve
per nje term duhet te jape nje rezultat, dhe menyra me e mire per te
zgjedhur temin me te pershtatshem eshte nje votim.
 Procedura qe ky program (tani e tutje po e quaj fjalori) pret te ndiqet
eshte kjo:

1. Dikush propozon nje perkethim per nje term - fjalori e mban shenim. 
  Qe nga ky moment termi vihet ne vote per nje periudhe te caktuar (10
  dite p.sh, por kjo mund te diskutohet). Nese behet nje propozim tjeter
  per te njejtin cift fjalesh, ai nuk merret parasysh.
2. Gjate periudhes se votimit fjalori pranon votimet duke patur kujdes qe
  secili votues te votoje vetem nje here. Nuk mund te votohet per nje
  term qe nuk eshte propozuar me pare.
3. Kur vjen fundi i periudhes se votimit per nje term, votimi mbyllet dhe
  fjalori shikon nese termi ka fituar apo jo. Per te fituar duhen me shume
  vota pro se kunder (d.m.th nese jane ne numer te barabarte termi nuk 
  fiton). Ne rast se fiton termi i shtohet fjalorit perfundimtar. Fjalori 
  shenon edhe pjesemarrjen ne votim, pro kjo nuk ndikon ne
  shpalljen e resultateve. II. Propozimet

 Per te bere nje propozim dergohet nje e-mail ne adresen e listes info-tech
duke vene si Subject: fjalen "Propozim", kurse ne tekstin e mesazhit
mund te vihen keto komanda per Fjalorin:

Anglisht: xxxxxx
Shqip: xxxxxx
Shembuj: xxxxx xxxx xxxx xxx

Pas ketyre komandave (ne te njejtin rresht) vendosen termat
respektivisht ne anglisht dhe shqip si dhe shembuj (te cilet nuk jane
te detyrueshem). Pjesa e komandes pas dy pikave(:) mund te jene te
perbere nga nje ose disa fjale.


III. Votimi

 Per te votuar per nje term dergohet nje e-mail ne adresen e listes
info-tech duke vene si Subject: fjalen "Votim", kurse ne teksin e mesazhit
mun te vihen keto komanda per Fjalorin:

Anglisht: xxxxxxx
Shqip: xxxxxxx
Votoj: xxxxxx

'Anglisht' dhe 'Shqip' jane si me lart, kurse 'Votoj' mund te marre
vlerat: "Pro" dhe "Kunder". 


IV. Programimi

 Per momentin Fjalori eshte nje anetar i thjeshte i listes, qe lexon
listen dhe perpiqet te shikoje nese nje e-mail i listes eshte nje
komande per te apo jo. Si i tille ai fizikisht mund te jete ne nje
kompjuter ne cdo cep te botes. Sidoqofte me e mira eshte qe ai te jete
prane listes info-tech dhe te bashkepunoje me te per te qene sa me i
shpejte. Per kete aresye po i kerkoj Mentorit qe ta lejoje kete gje.
 Ka ende shume permiresime qe i duhen bere Fjalorit. Ky version eshte po
themi nje beta-test, por meqe koha shtrengon me mire ta kemi dicka qe
shenon diskutimet tona dhe qe mund ta permiresojme me kalimin e kohes.

Gjithe te mirat
Xhemil Meco

PS. ah harrova - vetem nje propozim ose votim per e-mail.


Old programmers never die,       
they just branch to new addresses.   
_______________________________________________
Xhemil MECO -  email: vlora at isdnet.net
Administrateur Reseaux ISDnet - http://www.isdnet.net
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

More information about the Info-Tech mailing list