Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] Terminologjia

Neim Rustemi Neimr at brage.idrettshs.no
Tue Dec 15 05:16:31 EST 1998


       **** Information Technology Forum ****

On 15 Dec 98 at 4:33, DXhezo at aol.com wrote:
> Ne kete fryme:
> File/New		-> Skede/Krijo
> Print			-> Shtyp
Print= Shkruaj / Shtyp

> Print Preview 	-> ... Parashiko te Shtypuren? (kjo eshte qesharake
> LOL), ose me shkurt:
> shiko_ne_ekran_sesi_do_te_dali_rezultati_ne_leter :-)
Print Preview = Parashiko dokumentin

Sqarim: Sepse cdohere behet fjale per nje dokument i cili duhet te 
        shtypet ne shtypes.

> Send			-> Dergo (Posto)
> Exit			-> Dil (Qerrohu :-))
> Quit (temporarily to the operating system for example)	-> Nderprit
Quit= Nderpre

> Edit			-> ??? Ndrysho, Boto???
Edit= Shqafe (kuptohet ne ekran e jo shfaqe drame)

> Cut			-> Prij (me dyshime)
Cut=Pre (Shkëput)

> Copy			-> Kopjo
> Paste			-> Ngjit (me shume dyshime), ndoshta ... Zhvendos
Paste=Zhvendos

> Clear			-> ???
Clear=Pastro

> Find			-> Gjej
Find=Kërko

> Replace		-> Zvendeso
Replace=Zevendeso

> Help			-> Ndihme

> Si mund te perkthehen ne Shqip ne menyre koncize dhe te kuptimte
> psh, kernel, buffer, real-time, download, thread, object-oriented,
> pointer(tregues???)

Kernel= Thelbi ???

Sqarim: Thelbi i p.sh. sistemit operativ UNIX, ose DOS.

Buffer= ???? 
Sqarim: Incizim i perkohshem ne RAM apo hardisk.

real-time= aty per aty???? (online)

download= merni???!!!

object-oriented= i objekt orientuar

pointer=tregues apo shigjetë


Best wishes

Neim Rustemi
Network Administrator
E-mail: neimr at brage.idrettshs.no
Phone:+4722185759 Mobile:+4793043089 Fax:+4722234220

The Norwegian University of Sport and Physical Education
Sognsvn 220, PB 4014 UH
N-0806 Oslo, NorwayMore information about the Info-Tech mailing list