Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] propozim

Ilir Zenku ilirz at soros.al
Mon Dec 14 13:38:53 EST 1998


       **** Information Technology Forum ****> -----Original Message-----
> From: owner-info-tech at alb-net.com
> [mailto:owner-info-tech at alb-net.com]On
> Behalf Of Albi Qeli
> Sent: Monday, December 14, 1998 17:54
> To: info-tech at alb-net.com
> Subject: Re: [info-tech] propozim
>
>
>        **** Information Technology Forum ****
>
>
> 'fishe' ne shqip ka kuptimin e fjales anglishte '(electric) plug'

Edhe une ashtu mendoj. Me mire eshte SKEDAR.

Ja edhe 2 centet e mija:

BOTTLENECK - Ngushtice
FILE PERMISSIONS - Te drejtat mbi skedarin

Tani sapo punoj ne leksionin e NT per neser dhe keto ishin kombinimet me
te mira qe i solli grupi.

Rezi propozon tjeter zgjidhje per punen e terminologjise:
te mesojne gjithe shqiptaret anglishten. :)


Tung,
Iliri

>
>
>     My startup page: http://icarus.cc.uic.edu/~aqeli1/
>
> On Mon, 14 Dec 1998, Bashkim Bitiki wrote:
>
> >        **** Information Technology Forum ****
> >
> > File (eng) = Fichier (fr) = fishë (shqip)
> >
> > Në informatikë është me rëndësi që të gjinden fjalë të
> shkurtëra dhe të
> > përshtatshme. Sepse kur të realizohet një program në
> informatikë, programi
> > nuk do të jetë aq ergonomik për përdoruesin nëse hasë në
> fjalë të gjata. Në
> > faqet e Eshrefit pash edhe propozimet Datotekë dhe Skedë.
> Unë po e shtoj
> > edhe fjalën Fishë.
> >
> >
> >
>
More information about the Info-Tech mailing list