Google
  Web alb-net.com   
[Alb-Net home] [AMCC] [KCC] [other mailing lists]

List: Info-Tech

[info-tech] rendesia e telekomit

Mentor Cana mentor at alb-net.com
Thu Dec 10 18:01:15 EST 1998


              **** Information Technology Forum ****

On Wed, 9 Dec 1998, Ismet Hamiti wrote:
> Telekomunikacionet jane ne shenjester te ketij kapitali sepse jane shume
> fitimprurese. Slloganet 
> e sterperseritura, si "privatizim", "liberalizim" "derregullim", etj.
> etj. jane shpikur pikerisht per 
> t'i hapur tregje ketij kapitali. Ne nje atmosfere te tille globale dhe
> nga deshira e mire per te 
> shpejtuar zhvillimin e telekomunikacioneve, eshte shume lehte te behen
> gabime qe mund t'a 
> demtojne rend interesin e vendit. 

Pajtohet me kete. Shpresoj qe qeveria Shqiptare te mos beje ndonje gabim me
shitjen e telkomit. Kjo nuk do te thote qe asgje mos shitet, por sido qe te
ndodhi, mareveshja me ndonje ndermarje nga jashte duhet te behet ashtu qe
pala shqiptare ta kontrolloje telekomit dhe perqindja me e madhe te mbese
ne duar te ndermarjeve private Shqiptare. 

Telekomi dhe IT jo vetem qe jane shume fitmiprurese, por jane SHUME te
rendesishme per sigurimin shteteror (nation security) dhe per mireqenjen e 
ekonomise, tregestise, etj.... Pra, duhet te behet gjithcka sipas mundesive
qe telekomi te mbese ne duar te firmave Shqiptare. 

te fala,
Mentori
More information about the Info-Tech mailing list